Home LifestyleFood & Drinks Home made steak tartare

Home made steak tartare

Geschreven door Yentl de Blaeij van Hecke 29 juni 2017

Hey lieverds, zoals jullie ondertussen wel weten ben ik een enorme fan van Steak Tartare. Ik vind dat zo ongelofelijk lekker en wilde het nu eindelijk thuis ook eens proberen maken. Hieronder deel ik met jullie hoe je een prachtige gerecht in een half uurtje thuis bereid.

HOME MADE STEAK TARTARE 

Benodigdheden (voor 2 personen, ruim geschat!):

– 400 gr verse biefstuk (liefst van de slager)
– Eieren 6 stuks
– Sjalotje 1 stuk
– Theelepel mayonaise
– Theelepel ketchup
– Theelepel mosterd
– Worcestershire Saus (paar druppels)
– Augurk 2 theelepels fijn gesneden
– Kappertjes 2 theelepels fijn gesneden
– Truffelmayonaise
– Radijs

Bereidingswijze:

We beginnen met het snijden van de biefstuk. Ik heb deze laten snijden op 400 gr bij de slager. Je start met de biefstuk in plakken de snijden. Na de plakken snijd je ze in dunnere reepjes en uiteindelijk snijd je ze in kleine stukjes. Ik houd ervan als ze goed fijn zijn maar vergeet niet dat de structuur goed te zien/proeven moet blijven

st 4
st 3
st 1
st 2

Als dit goed gesneden is zet ik het vlees even in de koeling. Het is vers en moet goed vers blijven. Nu is het tijd om de ‘marinade’ te maken voor de Steak Tartare. Allereerst doe ik twee eieren open en zorg dat ik alleen het eigeel in een schaaltje doe. Het sjalotje snijd ik in kleine stukjes, ongeveer een eetlepel vol en meng dit met de eieren. Hierbij voeg ik 1 theelepel mayonaise, 1 theelepel ketchup en 1 theelepel mosterd. Ook de augurk en kappertjes snijd ik in kleine stukjes en voeg deze bij het schaaltje.

foto1
foto 4
foto 5
foto 3

Tot slot een paar druppels van de Worcestershire saus. Dit alles goed mengen tot het 1 geheel word. Je kan hier al van proeven om te kijken of dit naar je eigen smaak is.

foto 6
foto 7
foto 8

Haal het vlees uit de koelkast en meng de marinade door het vlees. Hierdoor word het vlees smeuïg en word het 1 geheel. Wij hebben van die vleesringen liggen en deze plaats ik op het bord. Hierin voeg ik het vlees en zorg dat het een mooi geheel word en druk het even goed aan. Ik snijd de radijs in kleine stukjes om de steak tartare wat te ‘versieren’. Ook breng ik de truffelmayonaise aan. Dit vind ik zelf erg lekker bij een steak tartare.

Let op!  Dit moet wel je smaak zijn. Niet iedereen lust dit namelijk.

slot 1
slot 2
slot 5

Uiteindelijk zorg je dat je water gekookt heeft, voeg er wat witte wijn azijn bij en zorg dat je weer alleen het eigeel van de eieren in de pan doet. Dit ongeveer 2 minuutjes en dan heb je een heerlijk gepocheerd eigeel.

Breng deze aan op de Steak Tartare en TADDAA!

slot 3
slot 7
slot 6
slot 4

Bon a petit! Ik ben benieuwd naar jullie verhalen!

Liefs xo Yentl

www.byyentl.com
Social media: byyentl

Dit vind je misschien ook leuk

9 reacties

Jolanda 29 juni 2017 at 10:27

Ik kan me voorstellen dat je hiervan kan smullen, maar het is denk ik niet meteen iets waar ik blij van word.
Jolanda onlangs geplaatst…Verwentijd met de nieuwe Germaine de Capuccini Custom MasksMy Profile

Reageren
Nicole Orriëns 29 juni 2017 at 11:03

Deze spreekt me even niet aan. Ik vind het er een beetje eng uitzien en bloederig. Maar wel knap klaargemaakt!
Nicole Orriëns onlangs geplaatst…Schorten: wat zijn je opties?My Profile

Reageren
Jess 29 juni 2017 at 11:21

Helemaal geen fan van rauw vlees, maar wel een prachtig bordje!
Jess onlangs geplaatst…HELLO FRESH opnieuw getest! (+Kortingscode)My Profile

Reageren
Fleur 29 juni 2017 at 11:30

Nog nooit gegeten, nooit aangedurfd door het rauwe vlees en ei. Maar ik lust wel filet American hahah
Fleur onlangs geplaatst…Zomer online shoppen voor de vakantie + winactieMy Profile

Reageren
Madelon 29 juni 2017 at 19:54

Knap gemaakt zeg. Ik ben bang dat dit niet helemaal mijn ding is. Ik krijg er niet echt trek van. Gelukkig verschillen smaken

Reageren
Maaike 29 juni 2017 at 20:29

Ik hou van steak tartare! Ik moet dit echt een keer proberen! Mooi gemaakt!
Maaike onlangs geplaatst…Tag: StudententijdMy Profile

Reageren
Bianca 29 juni 2017 at 21:10

Het ziet er super lekker uit, maar ik weet niet of ik dit zelf zou eten…misschien toch eens proberen!
Bianca onlangs geplaatst…ORIFLAME NORTHERN BEAUTY EAU DE TOILETTEMy Profile

Reageren
Sandra 30 juni 2017 at 13:16

Wauw. Heerlijk ziet het er uit. En je hebt het heel duidelijk uitgelegd. Toch ook maar eens zelf gaan maken. 🙂
Sandra onlangs geplaatst…Pastasalade met tonijn in een romige dressingMy Profile

Reageren
Miryam 2 juli 2017 at 10:19

Ooh heerlijk, maar leek me altijd erg ingewikkeld om te maken. Zo lijkt t best te doen, dus misschien toch maar s proberen.

Reageren

Laat een reactie achter

CommentLuv badge