Home LifestyleFood & Drinks Gerookte zalm met avocado dressing

Gerookte zalm met avocado dressing

Geschreven door Blog & Beauty | Tatiana 30 juni 2016

Het klinkt al best luxe (vind ik), maar het is makkelijk zelf te maken! Heerlijk als voorgerecht maar ook goed te doen als hoofdgerecht geserveerd met friet of brood. Nieuwsgierig geworden? Lees hieronder verder.

Vandaag laat ik jullie een gerecht zien, dat bij ons in het restaurant wordt geserveerd.

Schermafbeelding 2016-06-29 om 10.24.43

De benodigdheden voor dit gerecht zijn:

– Gerookte zalm. Wij hebben zelf een rookoventje waar wij regelmatig zalm in roken. Ken je iemand die er 1 heeft probeer die dan te lenen, want huisgerookt is véél lekkerder dan uit een ‘pakje’.

– Avocado 2x

– (Slag)room

– Peper en zout

– Komkommer

– Limoen

– Citroen

– Olijfolie

– Kaviaar (Wij halen deze bij de groothandel. Hoeft niet duur te zijn!)

– Radijs

– Cherrytomaatjes

– Mint

– Staafmixer/Blender

Let’s go!

Schermafbeelding 2016-06-29 om 10.25.14

We beginnen met het roken van de zalm in het rookoventje.

Avocado crème:

Schil de avocado’s, snijd deze in stukken en verwijder de pit. Doe de stukken avocado in de blender samen met het sap van 1 citroen en voeg hier 50 gram (slag)room aan toe. Zet hierna de blender aan en pureer tot het een gladde massa is. Doe dit in een apart schaaltje in de koelkast zodat het nog wat kan opstijven. Voor de dressing rasp je 1 theelepel schil van een limoen. Gebruik het sap van 1 limoen, voeg 3 eetlepels olijfolie toe en breng dit op smaak met peper en zout. Schil de komkommer met een dunschiller tot alle schil eraf is en maak dan dunne slierten zodat je het mooi op kan rollen (Bekijk de foto voor idee). Snijd een radijsje door midden en probeer het groene steeltje eraan te laten voor een mooie opmaak.

Opmaak van het bord:

Maak met een lepel avocado crème een mooie streep op het bord. Leg de zalm in mooie gelijke stukken op het bord onder of naast elkaar tegen de crème aan. Pak 1 ‘komkommer rolletje’ en haal deze door de dressing. Plaats hem ook tegen de crème aan. Leg 2 stukjes radijs naast het komkommer rolletje. (Ook deze haal je eerst door de dressing)

Plaats dan de kaviaar die je gekocht hebt en plaats deze ook op het bord. Wij plaatste deze ook op de crème maar wel aan de andere kant dan de komkommer en de radijs. Zoals jullie op de foto zien hebben wij nog een komkommer rolletje geplaatst op het bord en een blaadje mint met cherrytomaatje om het bord mooi af te maken. Je kan het ook doen zoals op de andere foto –> Leg de geraspte komkommer op het bord en leg hierop wat halve cherrytomaatjes.

Schermafbeelding 2016-06-29 om 10.25.23

Smakelijk eten!

Heel veel succes, ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

Liefs xo Yentl

www.byyentl.com
www.instagram.com/byyentl
www.twitter.com/byyentl
www.facebook.com/byyentl

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

Valerie 30 juni 2016 at 18:56

Oh, lekker zeg! Ik ben dol op avocado, dus dit is helemaal gemaakt voor mij, haha 🙂

Reageren
Babs 1 juli 2016 at 08:00

Wat heerlijk! Ik ben dol op zalm en avocado (super gezond)

Reageren
Eva 2 juli 2016 at 15:17

Dit klinkt heerlijk!

Reageren
Charissa 3 juli 2016 at 23:24

Wat klinkt dit gerecht heerlijk! Ik krijg er meteen trek van. Bedankt voor het delen van dit gerecht.

Reageren

Laat een reactie achter

CommentLuv badge