Dagboek van SAHM #1 || Speurtocht, op zoek naar kleding en McDonalds

19 oktober 2018

Het weekend staat weer voor de deur, en voor ons begint vandaag de ‘herfstvakantie al. En wat hebben we de afgelopen week een onwijs lekker weer gehad. Ideaal voor uitstapjes en leuke dingen doen. Zo ben ik voor de zoveelste keer naar Hortus geweest, en heb ik gegeten en gedronken bij de McDonalds. Je leest het allemaal in “Dagboek van SAHM” (stay at home mom).

SASS

Hortus Haren 

De vrijdagmiddag is de enige (school)dag waarop Esmee lekker lang kan spelen met haar vriendinnetjes. Vorige week vrijdag was het prachtig mooi weer en wilde ze ook graag spelen met één van haar vriendinnetjes. Omdat we niet de hele dag bij huis wilden zitten hadden besloten om de kinderen mee te nemen naar Hortus Haren. Daar konden zij lekker rondlopen en ravotten terwijl wij ook omringd waren door natuur en gezellig konden kletsen. De dames hebben zich uitstekend vermaakt met een Paddenstoelen Speurtocht.


SASS

Dagje shoppen in Assen 

De laatste tijd gaat het echt ontzettend goed met het eetgedrag van Esmee. En dat merk je ook zeker aan haar lichaam, want ze maakt ineens een groeispurt mee. Ze schiet de lengte in, en daardoor zijn al haar broeken te kort en de mouwen van haar truien ook. En dus werd het hoog tijd om voor haar nieuwe kleren te kopen. Hiervoor gaan wij meestal naar de H&M. Dit keer gingen we naar Assen om daar een dagje te shoppen. Het shoppen is zeker gelukt, we hebben een aantal broeken en een mooie winterjas gekocht. Na het shoppen zijn we naar de McDonalds geweest.


SASS

Wandelen in Aekingerzand 

Zondag scheen het zonnetje alweer zo lekker en hebben we mijn moeder opgebeld of ze zin had om met ons mee te gaan wandelen. We zochten een mooi plekje uit waar we wel vaker komen. Over dat plekje schreef ik al eerder een artikel, dat je hier kunt teruglezen. Echt een ideaal plekje om mooie foto’s te maken.


SASS

School, vergadering en zwemmen 

De rest van de week hebben wij eigenlijk ook mogen genieten van het heerlijke weer, maar moest Esmee natuurlijk gewoon naar school. Veel hebben we door de week dus niet gedaan. In de tijd dat zij op school zit houden wij ons bezig met het huishouden, boodschappen doen en dat soort dingen. Op de woensdagmiddag heeft Esmee zwemles, en dat doet ze nu echt zo ontzettend goed, echt petje af. Ze doet alles en is nergens meer bang voor, in tegenstelling tot vorig jaar. Afgelopen zomer hebben we haar ook niet op zwemles gehad omdat zij toen nog aan de sondevoeding zat, en dat leek ons niet zo’n fijne combinatie. En nu merk je gewoon dat ze er klaar voor is, en ook echt plezier beleeft aan het zwemmen. Omdat ik in de AC zit van school had ik ook een vergadering over de aankomende activiteiten zoals Sinterklaas, Kerst en Pasen. Ik vind het altijd wel erg leuk om weer spannende en leuke dingen bedenken voor de kinderen.


Dit was mijn week, nu gaan we het weekend in en hebben we eigenlijk nog totaal geen plannen. Maar dat komt bij ons spontaan opzetten. We verzinnen altijd wel weer iets leuks.

Wat ga jij het weekend doen?


Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Dit vind je misschien ook leuk

13 reacties

Nadia 19 oktober 2018 at 14:26

Leuk! Prachtige foto’s van Hortus en de andere locatie ziet er ook mooi uit! Ik wil binnenkort foto’s maken met mijn zoon en het is niet zo ver weg volgens mij, dus maar eens kijken!

Reageren
marjolein westerbaan 19 oktober 2018 at 16:05

leuk om mee te lezen, wat eenfijne plekjes allemaal. het zwemvesten komt me bekend voor, mijn dochter zwemt er ook mee. Het valt me op dat je de rits achter hebt zitten. Wij moeten hefvoor, grappig verschil

Reageren
Blog & Beauty | Tatiana 29 oktober 2018 at 14:18

Dat is inderdaad een grappig verschil, en je ziet het varierend. De een draagt het voor, de ander achter. Beide is ook mogelijk. Maar wanneer de rits aan de achterzijde wordt gedragen, voorkom je dat het kind het pakje kan openritsen en uitdoen. Een stukje veiligheid dus, en bij het zwembad waar zij zwemt kiezen ze voor achter.
Blog & Beauty | Tatiana onlangs geplaatst…Peel-off GOLD Mask voor de normale huidMy Profile

Reageren
MC Kleuver 20 oktober 2018 at 10:35

Aekingerzand ziet er echt mooi uit. Ik snap wel dat je daar heen gaat om foto’s te maken. Dat is goed te doen. Ik ben benieuwd wat je het weekend gaat doen.

Reageren
Fleur 20 oktober 2018 at 14:11

Wat een heerlijk weer was het! Ik hoop dat we dat in de herfstvakantie ook nog een paar keer mogen hebben. Met al die kleuren ziet de hortus er ook echt prachtig uit

Reageren
kiki hasselton 20 oktober 2018 at 16:07

wauw, wat is hortus mooi zeg!! Die ga ik zeker een keer onthouden om er met een mooie dag te gaan genieten.

Reageren
Joanne 21 oktober 2018 at 09:39

Dat ziet er uit als een heerlijke week. Wat een leuke plekjes zeg. Mooie foto’s ook zeg !

Reageren
Sherry 21 oktober 2018 at 10:47

Leuke plekjes. De hortus is zo leuk. Ik ben er zo vaak geweest. Mooie foto’s.

Reageren
Juliette - Strongbody.nl 21 oktober 2018 at 21:30

Wat leuk! En wat grappig een paddenstoelen speurtocht. Straks lekker genieten van de herfstvakantie!

Reageren
Lavinia 22 oktober 2018 at 16:09

Leuk zo te lezen en te zien wat je deze week gedaan hebt. Ik moet nog steeds naar “de” plek om ook mooie foto’s te maken. De zon zoals die er was zal nu niet meer zo snel zo schijnen, maar de herfst zon kan ook hele mooie plaatjes geven.

Reageren
Nicole Orriëns 24 oktober 2018 at 12:55

Wat een prachtige foto’s. En mooi dat het enerzijds herfst is, en anderzijds mooi genoeg om op het strand te spelen zeg!

Reageren
Tiny 24 oktober 2018 at 19:42

Wat heb ik genoten van je blog , het waren weer prachtige foto’s ,zo als altijd
En wat fijn te lezen dat Esmee zo hard voor uit gaat dat kan je alleen maar een goed gevoel geven
En ik lees de trots in mama haar blog ❤️

Reageren
Tiny 24 oktober 2018 at 19:51

Prachtige foto’s van de herfst en de omgeving
En ik heb genoten van je blog ,je verteld met heel veel trots over je dochter
Wat fijn dat ze zo’n vooruitgang boekt ,en op de foto staat ze zo zelfverzekerd ,van ja ik heb bijna mijn diploma in mijn zak
Leuk is dat
Ik wens je nog heel veel geluk met haar 🍀❤️

Reageren

Laat een reactie achter

CommentLuv badge