Een lekkere warme jas voor de winter

6 november 2019
StyleItaly Winterjas

De afgelopen dagen vond ik het behoorlijk koud, maar nog lang geen winter. Maar het dragen van een winterjas komt nu wel dichterbij. De keuze van een goede winterjas vind ik niet heel gemakkelijk. Waar ga ik dit jaar voor? Dankzij mijn nieuwe rode parka krijg ik het deze winter niet meer koud.  Ik ben helemaal voorbereid op de kou die de wintermaanden met zich meebrengt. Laat de sneeuw maar komen! 

SASS

Parka jas voor dames

 

StyleItaly Winterjas

Waarvoor ik deze mooie rode parka gekozen heb heeft een aantal redenen. De winterjas die ik heb gekozen is allereerst natuurlijk comfortabel en warm. Het lange model heeft een mooie slim fit pasvorm. Wat ik ook erg fijn vind aan de jas, is de rits met drukknopen als sluiting. Ik hou niet zo van een jas die je alleen maar kan sluiten met knopen, want daar gaat toch altijd de wind doorheen. De lange parka jas met bontkraag heeft een mooie rode opvallende kleur. Dit model heeft 4 jaszakken, maar geen binnenzak. In eerste instantie vond ik dat jammer, maar nu ik de jas een paar keer gedragen heb vind ik het helemaal niet meer jammer. Op borsthoogte zitten 2 zakken met drukknopen, en aan de linkerkant ook nog een hele grote zak met ritssluiting die helemaal naar achter loopt. Daar stop ik mijn telefoon in, en zo heb ik die lekker bij de hand. Bij koud weer hoef ik dan ook niet eerst mijn jas open te maken om bij mijn binnenzak te kunnen. Dus als je het mij nu vraagt of ik mijn binnenzak mis, … … nee totaal niet. Ook de zakken op de heupen zijn lekker ruim.

StyleItaly Winterjas

Deze lange parka jas voor dames is echt een absolute verschijning en vooral in de kleur rood. Ik wilde altijd al graag een rode jas, omdat ik de kleur erg bij mij vind passen. En nu eindelijk heb ik er één. Hiermee val ik zeker op in de winter. Door de slim fit pasvorm, waar ik het eerder al over had, sluit de jas prima aan op mijn lichaam. Ik wandel heel veel, ook in de winter. En vooral dan krijg ik koude bovenbenen, en koude billen. Deze jas geeft dat deel van mijn lichaam ook voldoende warmte doordat de jas een mooie lengte heeft. En mocht je je handschoenen in de barre winter toch eens vergeten zijn, dan zijn de zakken groot genoeg om je handen in warm te houden. Aan beide zijkanten zit een split die je met behulp van een rits iets ruimer kunt maken. Boven die rits zit een elastiek waarmee je de jas naar wens kunt tailleren.

StyleItaly Winterjas

Waar hemel en aarde in elkaar overgaan, in een ondiepe zee van slik en zand. Waar eb en vloed bouwen en breken. Waar de zee tweemaal per etmaal land wordt. Daar is de wereld van het wad, daar woon ik.

StyleItaly WinterjasDe kwaliteit van de jas zie je terug in de stof, de ritssluiting, de zakken, de capuchon. Je ziet het terug in alle kleine details. De lekkere warme gewatteerde parka is zeker gemaakt voor temperaturen onder het vriespunt. Het materiaal dat voor deze jas is gebruikt bestaat voornamelijk uit polyester. Deze jas kan onder normale omstandigheden, jarenlang mee. Dat ligt er natuurlijk ook maar net aan hoe je zelf met de jas omgaat.

StyleItaly Winterjas

Bij het uitkiezen van de jas heb ik nog even getwijfeld aan de maat die ik zou kiezen. Ik ben nogal klein met mijn 159 cm, en een lange jas maakt je al gauw nog kleiner. En vaak zijn de mouwen mij altijd te lang. Ik heb uiteindelijk gekozen om voor een maatje S te gaan, en zoals je kunt zien zit de jas mij perfect. Omdat de temperaturen nu nog niet onder het vriespunt komen droeg ik slechts een t-shirtje eronder. Maar de jas zit ruim genoeg om er ook nog een oversized trui onder aan te kunnen dragen. Want dat is dan iets wat ik ook wel graag wil, een beetje ruimte om ook nog dikkere kleding aan te kunnen.

StyleItaly Winterjas

Tijdens een barre tocht van 12 km naar Noordpolderzijl, heb ik de jas goed kunnen testen. We hadden nog geen sneeuw, jammer genoeg. Maar het was flink koud. En ik merkte al gauw hoe fijn ik de jas vind. De warmte die de lengte van de jas biedt, de capuchon die ik bij harde wind en regen kan opzetten en de mouwen met boordjes die voor mij ook eens een keer op maat zijn.

StyleItaly Winterjas

Ik ben echt reuze blij met mijn nieuwe winterjas. Waar ik me nu echt op kan verheugen is een koude winter, een witte kerst, en een dik pak sneeuw die de bodem bedekt. Omdat ik weet dat ik het wel warm hou met deze fijne jas.

StyleItaly Winterjas

Op de momenten dat ik daar stond, aan de kleinste zeehaven van Nederland en de zon doorbrak door het grauwe wolkendek, had ik het wel even goed warm. Wat mij echt de zekerheid geeft dat ik het dus ook in hartje winter niet koud zal krijgen. Aan de kapstok voelt de jas heel zwaar aan, maar als je de jas eenmaal aan hebt voel je dat niet terug.  

D e jas die ik hier draag is van het merk Macleria en kun je voor € 249,99 shoppen op de website van Style Italy. Klik hier om direct door te gaan naar deze mooie rode parker.

 

Wat voor winterjas draag jij deze winter?

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Dit vind je misschien ook leuk

21 reacties

Stefanie 6 november 2019 at 08:48

Wat een lekkere jas! Hij staat je goed

Reageren
Wendy 6 november 2019 at 09:11

Wauw, prachtige jas! De kleur staat je super goed!

Reageren
lodi 6 november 2019 at 09:24

Ik vind hem heel leuk en hij zou ook zo hier aan mijn kapstok kunnen hangen, ik heb een beetje het zelfde idee nu, maar dan wit.

Reageren
Nicole Orriëns 6 november 2019 at 12:36

Het lijkt me een fijne, warme en praktisch jas. Fijn in de winter. Zelf houd ik wat meer van mantels, en minder van praktische jassen.

Reageren
Tiny 6 november 2019 at 13:56

de jas staat je super mooi ,ik vind hem voor mij zelf ook wel erg mooi
de foto’s die gemaakt zijn . zijn prachtig en wat een zeer mooie locatie
daar woon jij echt fijn en vooral met zo,n fijne jas kan je er tegen aan ,laat de sneeuw maar komen

Reageren
Jouvence 6 november 2019 at 16:12

Wat een super leuke jas, hij staat je ontzettend goed!

Reageren
Hilde Janbroers-Stolk 6 november 2019 at 18:41

Ik ben gek op rode jassen! Deze staat je super goed.

Reageren
Tania 6 november 2019 at 19:20

Vind dat rood eigenlijk wel mooi. Ik koop meestal een zwarte jas, misschien ook eens wagen aan een gedurfde kleur

Reageren
Yvonne Bruin 6 november 2019 at 19:21

Die jas ziet er super chill uit en hij staat je echt super goed! Rood is soms een lastige kleur, maar jij kan ‘t echt heel goed hebben!
Helaas heb ik al een jas deze winter, anders had hij een kans haha

Reageren
Jolanda 6 november 2019 at 19:25

Hij lijkt me heerlijk warm! Leuk kleurtje ook!

Reageren
Georgina Lifestyle 6 november 2019 at 21:48

Mooie jas en staat je ook goed! Een goede winterjas uitkiezen is belangrijk.

Reageren
Merel 6 november 2019 at 22:33

Heb eigenlijk nog geen winterjas maar vind dit echt een heel mooi model. Ga hem in gedachten houden.
Merel onlangs geplaatst…The Christmas Show 2019: prachtige start van KerstmisMy Profile

Reageren
Eemy 7 november 2019 at 00:18

Weer met veel plezier gelezen! De foto’s zijn ook heel leuk!

Reageren
rachel 7 november 2019 at 09:43

hij staat je goed een een goede en fijne winterjas hebben we allemaal nodig :D, ik ben nog steeds op zoek in ieder geval
rachel onlangs geplaatst…Shine like a crystalMy Profile

Reageren
kiki hasselton 7 november 2019 at 10:54

oh, wauw, wat staat hij jou mooi zeg!! Mooie kleur ook. en ook erg fijn dat hij zo lang is!!

Reageren
Wanda 7 november 2019 at 11:54

Absoluut een mooie winterjas en ook een hele mooie kleur! Ik ben zelf meer van donkere kleuren, maar dat is meer omdat ik altijd bang ben dat je elk vlekje op zo’n felle kleur goed kunt zien en aangezien ik nogal snel ergens een vlek weet te scoren, vind ik donkere kleuren wel zo fijn.

Reageren
Marsha 7 november 2019 at 13:37

Ik vind hem heel mooi! Ik zou zelf niet een jas in deze kleur kopen. Maar als ik hem zo bij jouw zie dan vind ik hem toch wel erg mooi.

Reageren
Natascha - Beautyopinje 7 november 2019 at 19:53

Ohhhhh deze jas is leuk!! Echt een voorbeeld van praktisch en fashionable. Helemaal mijn ding ook trouwens 🙂

Reageren
Saskia 8 november 2019 at 09:50

Wat een leuke jas. Staat je goed. Ik heb voor nu mijn winterjas van vorige jaar weer tevoorschijn gehaald. Ik heb nog geen zin gehad om te gaan shoppen voor een nieuwe.
Saskia onlangs geplaatst…Besparen op de december aankopenMy Profile

Reageren
Mandy 8 november 2019 at 18:56

Wauw! Wat een prachtige jas, pluspunten al door de kleur, echt mijn lievelings kleur, hij staat je heel mooi!

Reageren
Neeltje 10 november 2019 at 12:41

Deze jas ziet er heel cozy uit! Leuk de kleur ook.
Neeltje onlangs geplaatst…Veggies First! | Lab071, LeidenMy Profile

Reageren

Laat een reactie achter

CommentLuv badge