Handige tips bij het vliegen!

7 juli 2016

Er zijn meerdere mensen die net als ik (een beetje) last hebben van vliegangst. Tot nu toe heb ik nog nooit een reispilletje ingenomen en lukt het nog redelijk om met mijn eigen tricks kalm te blijven. Lees hieronder wat fijne tips voor tijdens het vliegen!

plane-1000995_1920Ik heb voor jullie 7 handige tips verzameld om het vliegen een beetje aangenamer te maken.

Tip #1: Doe gemakkelijke kleding aan.

De bestemming waar je heen vliegt verschilt vaak redelijk in temperatuur met wáár je vandaan vliegt. Ikzelf doe meestal een comfortabele (jogging)broek aan die wat losser zit en een shirtje met een vest of trui erover. Deze kan je uittrekken wanneer het warm wordt of juist aandoen wanneer het frisser word.

Tip #2: Neem voldoende entertainment mee.

Ga je voor een verre reis, dan zit er vaak een pakket bij die je kunt reserveren. Hierin zitten verschillende films, series en muziek. Ga je voor een reis iets dichter bij de deur, dan kun je bijvoorbeeld een boek of tijdschriften meenemen. Een mp3 is ook fijn. Zeker met muziek waar je lekker relaxed van wordt, en zet wat spelletjes op je telefoon of ipad.

Tip #3: Draag weinig make-up en neem een refreshing spray mee.

Als ik ver moet reizen draag ik vaak alleen wat mascara en een blush op mijn wangen. Ook zorg ik ervoor dat ik wat remover bij me heb om mijn gezicht te reinigen tijdens het reizen. Hier heb je speciale reispotjes voor zodat je de aangegeven hoeveelheid mee hebt. Een refreshing spray vind ik zelf fijn omdat mijn huid snel gaat trekken en zeker na een tijd vliegen. Dit geeft net dat extra beetje vocht aan je huid waardoor hij weer fris aanvoelt.

Image-2

Tip #4: Moet je vaak naar het toilet? Ga dan aan de buitenkant zitten van de stoelen. Dit is voor jezelf en voor de mensen naast je een stuk fijner. Zeker bij een lange reis.

Tip #5: Tegenwoordig kun je overal leuke tricks vinden om te vliegen zoals bijvoorbeeld een nekkussen, een oogmasker, oordoppen of een plaid. Bij verre reizen zit dit vaak inbegrepen (behalve het nekkussen).

Image Image-1

Tip #6: Drink voldoende!

En ik bedoel hiermee geen wijn of champagne (al is 1 glaasje ook best goed tegen de stress) maar drink genoeg water. Dit om je lichaam goed te hydrateren. Door de luchtdruk in het vliegtuig krijg je snel een opgeblazen gevoel. Water (zonder koolzuur) zorgt ervoor dat dit minder word.

champagne-592638_1920

Tip #7: Vaak ligt er in het vakje in de stoel naast je een boekje. Hierin staan vaak ook oefeningen die je kunt doen als je lang stil zit. Bijvoorbeeld voeten bewegen, Knieën omhoog en omlaag, polsen draaien en vingers op elkaar tikken. Het klinkt apart maar zo laat je het bloed goed doorstromen en voel jij je meer ontspannen.

Let ook goed op je ademhaling. Adem rustig in en uit als je voelt dat je je druk maakt.

Ik hoop dat jullie hierdoor wat relaxter vliegen. Mij helpt het tot nu toe prima! Alvast een fijne vakantie gewenst en tot volgende week!

Liefs xo Yentl

www.byyentl.com
www.instagram.com/byyentl
www.twitter.com/byyentl

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

Babs 7 juli 2016 at 09:31

Inderdaad, veel water drinken is goed. Ik ga (weer) niet vliegen/ op vakantie en toch bekruipt mij plots een zenuwachtig gevoel.. slaat nergens op, natuurlijk.
Ik zou gewoon heel vaak willen reizen dat het zo normaal wordt als met de trein gaan. ik blijf vliegen spannend vinden. Maar zo kom je tenminste op de mooiste plekken in de wereld 🙂

Reageren
Gonny 7 juli 2016 at 11:26

Ik vlieg liever ook niet. 2 uur max. Maar ja… dan kom ik dus nooit meer in Thailand. 🙁
Vind het zo vermoeiend, zoveel mensen om me heen. Het lange wachten. En het getrubbel bij de douane… schoenen uit, telefoon weg leggen etc.
Tip:
Doe oefeningen om dikke benen tegen te gaan. Wiebel met je tenen. Maak cirkeltjes met je voete… en span èn ontspan je bilspieren.

Een mooie zomer… voor iedereen die gaat of thuis blijft!

Reageren
Kiss & Make-up 8 juli 2016 at 10:35

Genoeg drinken is echt zoooooo belangrijk. Zelfs wanneer je denkt dat je genoeg water binnen hebt moet je gewoon NOG meer drinken.

Reageren

Laat een reactie achter

CommentLuv badge