Mijn eigen ideale werkplekje met spulletjes van Ikea & Kwantum

10 januari 2020

Eind van deze maand krijgen we de sleutel van ons nieuwe huis. Sinds ik dat weet zit ik op een roze wolkje, en ben ik alleen nog maar bezig met inrichten. Want er is (eindelijk) genoeg ruimte om voor mij een eigen werkplek te realiseren. Hiervoor heb ik mijn inspiratie gehaald van Pinterest, en laat ik jullie zien hoe mijn ideale werkplek er een beetje uit komt te zien.  

SASS

Mijn ideale werkplek

 

INSPIRATIE OPDOEN! Een ideale werkplek moet aan een aantal punten voldoen. Ga niet te hard van stapel en denk rustig na over wat je precies wilt, en wat voor jou belangrijk is om jouw werk goed te kunnen doen. Een aantal van die belangrijke punten zijn: daglicht, rust en groen. Voor mij zijn deze 3 punten essentieel voor mijn werkplek. Daglicht heeft iedereen nodig om te kunnen werken, maar voor mij is voldoende daglicht ook belangrijk voor mijn fotografie. Zonder voldoende daglicht kan ik geen foto’s maken. Rust is voor mij ook een belangrijk onderdeel, want dat heb ik nodig om ook rustig te kunnen werken. Ik hou van een schoon en opgeruimde werkplek. Hieronder laat ik jullie de inspiratie zien die ik heb opgedaan op Pinterest.

DE KAMER. In de ruimte wat ook mijn werkplekje wordt is overzicht nodig. Omdat deze ruimte een werk-/ hobbykamer wordt is het belangrijk dat je overzicht houdt van wat van jou is, en dat je niet wordt afgeleid van al het anderen. De ruimte wordt onderverdeeld in een werkplek voor mij, en een ruimte om te trainen voor de sporters in huis. De ruimte heeft een scheve wand, daar zit ook het dakraam. Mijn bureau zal hieronder komen te staan, zodat ik hier optimaal gebruik van kan maken.

HET BUREAU. Om de ruimte zo efficïent mogelijk in te delen kies ik voor een klein bureautje waarop ik in ieder geval mijn MacBook neer kan zetten om te werken. Voor een bureau ben ik gaan kijken bij IKEA. En daar kwam ik al snel een minimalistisch maar wel super praktisch bureautje tegen. Het is een klein wit bureau, ik heb gekozen voor wit omdat het bureau ook onderdeel zal zijn van mijn fotografie. Een mooie witte ondergrond past daar het beste bij. Het bureau is afzonderlijk te gebruiken, of te combineren met andere bureaus of ladeblokken uit de MICKE. Daardoor kan je het werkvlak uitbreiden en groter maken.

OPBERGRUIMTE. Ik heb de commode van Esmee bewaard, omdat ik deze ontzettend mooi vond. Deze gebruik ik nu als opbergruimte voor alles dat ik binnenkrijg voor het bloggen. En op de bovenkant kan ik mooie accessoires kwijt om de ruimte aan te kleden.

AAN DE WAND. Boven mijn bureau wil ik graag een ophangbord van IKEA. Een perfecte manier om orde te scheppen en kleine spullen bij de hand te hebben. Je kunt je eigen combinatie samen stellen met het SKÅDIS ophangbord en de accessoires. Op mijn bord zou ik ervoor kiezen om een houder te plaatsen waarin ik mijn schrijfspullen kwijt kan, magneetjes om bijvoorbeeld TO DO’S aan te hangen. Naast het ophangbord wil ik nog een openkast van IKEA waarin ik mijn boeken kwijt kan, en waarop ik een plant kan zetten.

ACCESSOIRES. Dat waren de basics, als laatste en (vind ik) ook het leukste is het aankleden van de ruimte. Kleed de ruimte mooi aan met accessoire, maar niet overdadig. Less is more, want we willen rust om te werken. Op de grond wil ik graag een mand plaatsen met een mooie plant erin, bijvoorbeeld een Strelitzia. Wat ik op de vloer wil weet ik nog niet zeker, of vloerbedekking en anders een houten vloer met een mooi rond kleed. Aan de wand wil ik 1 muur bekleden met een behang met baksteenprint.

Wat voor werkplek heb jij?   

Wat vind jij belangrijk om goed te kunnen werken?

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

Evelien 26 februari 2020 at 17:14

Super handig dit! Ik ben sinds kort ook bezig om thuis een werkplekje in te richten en ben dus volop opzoek naar inspiratie. 🙂
Evelien onlangs geplaatst…CBS ‘The Young And The Restless’ Spoilers Update: A Stabbing In Genoa City & Phyllis Shares A Kiss With Someone!My Profile

Reageren

Laat een reactie achter

CommentLuv badge