Op avontuur met Snoezebol: een modern sprookje

30 januari 2019

Als kind had ik ontzettend veel sprookjesboeken op de plank staan. Ik kende ze zo’n beetje allemaal uit mijn hoofd. En als ik naar de mooie plaatjes keek, fantaseerde ik het sprookje erbij. Dan zag ik hoe Assepoester haar glazen muiltje verloor op de trap. Maar luisterboeken waren er in die tijd nog niet, dat is meer iets van deze tijd. Mijn dochtertje heeft ook al een reeks boeken op haar plank staan, en begint het lezen nu echt leuk te vinden. Haar woordenschat is er sindsdien echt op vooruit gegaan, daar sta ik soms echt van te kijken. En voordat zij zelf kon lezen, las ik haar iedere avond voor. Nu luisteren wij samen naar Snoezebol. Een digitaal en modern sprookje. Ben jij benieuwd naar … … Er was eens … …

 

SASS

Snoezebol

… stoer sprookjesprinses

Ik zal jullie in het kort iets meer over Snoezebol vertellen. Snoezebol is een dapper en pienter stoer sprookjesprinsesje dat kinderen (en volwassenen!) iedere week meeneemt op reis. Met haar twee stevige laarsjes stapt ze in het leven vol avonturen en ontdekkingstochten. Snoezebol neemt een tubetje verf mee naar het museum, ziet hoe haar oom een slak in bad doet en ze komt erachter wat de konijnen in het holst van de nacht uitspoken … je houdt het niet voor mogelijk! Heerlijke verhalen om bij weg te dromen, en je fantasie de vrije loop te laten. 

Snoezebol is niet zoals de oude sprookjes, die we allemaal kennen. Snoezebol leeft nu! Heerlijk om samen naar te luisteren. Wij gaan ‘s middags lekker aan tafel knutselen, of kleuren terwijl wij op de achtergrond luisteren naar de prachtige avonturen van Snoezebol. En elke week komt er weer een nieuw sprookje. 

 

SASS

Waarom luisteren naar een sprookje

… het prikkelt de fantasie

Al van jongs af aan las ik Esmee iedere avond een verhaaltje voor. Nu is zij op een leeftijd dat zij zelf kan lezen, en dat ik het ook echt belangrijk vind dat zij dit doet. Dus overdag pak ik een rustig momentje waarin ik haar vraag om mij voor te lezen. Lezen en voorlezen stimuleert de taalontwikkeling en ontwikkelt de woordenschat. Kinderen leren luisteren en de fantasie wordt daarbij geprikkeld. Door samen naar de sprookjes te luisteren en er daarna over te praten stimuleer je het begrijpend lezen.

Tijdens het luisteren naar de sprookjes zijn Esmee en ik lekker bezig met kleuren, waarbij ik teken wat ik hoor. Aan het eind van het sprookje vraag ik aan haar waar het verhaal over ging, en wat mijn tekening daarmee te maken heeft.  Zij vind dit een hele leuke en uitdagende manier om samen de sprookjes te beleven. Maar je kunt de sprookjes afspelen op elke moment, voor het slapengaan, als jullie onderweg zijn, na school of zelfs tijdens het ontbijt!

  

SASS

Online Sprookjesbibliotheek 

… elke week toegang tot een nieuw sprookje

Weet je nog hoe wij vroeger moesten wachtten tot ons favoriete tijdschrift op de deurmat viel. De spanning van wanneer komt het. Hetzelfde gevoel krijgen jij en je kinderen met Snoezebol. Iedere week krijg je toegang tot een nieuw sprookje, en dat maar liefst 52 weken lang! Wanneer je een abonnement afsluit ontvang je een mailtje met daarin een uniek wachtwoord voor een online inlogomgeving.

Dit leuk cadeau abonnement kost € 29,90 per jaar. Na betaling ontvang je een mail met unieke inloggegevens. Daarna krijg je wekelijks een mailtje in je mailbox wanneer er een nieuw sprookje voor je klaar staat in de online omgeving. Zo vergeet je nooit dat ik je weer meeneem op avontuur! In jouw inlog omgeving blijven al jouw sprookjes bewaard. Zo krijg je je eigen bibliotheek aan luistersprookjes. Deze kun je makkelijk downloaden zodat je ook zonder internet kunt genieten van mijn avonturen.

-> -> -> BESTEL HIER JOUW SPROOKJE <- <- <-


Een jaar lang Snoezebol luistersprookjes! Klik op onderstaande link om het sprookje te bestellen, of om eerst even te kijken hoe het sprookjesabonnement werkt: Snoezebol Sprookjesabonnement

 

Is deze manier van sprookjes luisteren wat voor jou?


Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Dit vind je misschien ook leuk

19 reacties

Hilde Janbroers 30 januari 2019 at 19:14

Sprookjes zijn zoooo leuk!

Reageren
Blog & Beauty | Tatiana 2 februari 2019 at 08:26

Ja ze zijn echt leuk, en worden ook mooi voorgelezen.

Reageren
Tania 30 januari 2019 at 19:18

Wat een leuk idee. Is misschien ook wel iets om in de wagen naar te luisteren als je een lange rit voor de boeg hebt of zo

Reageren
Blog & Beauty | Tatiana 2 februari 2019 at 08:25

Voor zo’n lange rit is het inderdaad ook geslaagd, gegarandeerd dat de tijd voorbij vliegt.

Reageren
Natascha - Beautyopinie 30 januari 2019 at 19:25

Wat een leuk idee is dit zeg! Misschien wel wat voor Tess 🙂

Reageren
Blog & Beauty | Tatiana 2 februari 2019 at 08:23

Ik weet niet hoe oud Tess is, maar ik vind het echt een aanrader.

Reageren
Lavinia 30 januari 2019 at 21:24

Wat leuk om te lezen hoe jullie het sprookjes luisteren beleven. Ik hou van sprookjes hhaha nog steeds.

Reageren
Blog & Beauty | Tatiana 2 februari 2019 at 08:23

Het is zo leuk om naar te luisteren, en zo anders dan de sprookjes die we vroeger altijd luisterden/lazen.

Reageren
Nicole Orriëns 31 januari 2019 at 09:11

Het heeft iets extra sprookjesachtigs vind ik, zo’n luistersprookje. Superleuk!

Reageren
Blog & Beauty | Tatiana 2 februari 2019 at 08:21

Ja echt super leuk hoor, mijn dochtertje geniet er zo van.

Reageren
lodi 1 februari 2019 at 09:04

Dit concept ken ik helemaal niet, mooi. Ikheb ook wel begrepen dat luister boeken voor kinderen heel goed is omdat het de fantasie prikkelt.

Reageren
Blog & Beauty | Tatiana 2 februari 2019 at 08:20

Het prikkelt inderdaad de fantasie bij kinderen. En stiekem ook bij volwassenen hoor.

Reageren
hippiemeisje 2 februari 2019 at 08:36

vind ik nog een goed idee om je kind jou te laten voorlezen. leuk en educatief! die ga ik onthouden!

Reageren
Nadia 2 februari 2019 at 10:10

Sprookjes blijven leuk om naar de luisteren… Mijn zoontje is er te druk voor, die kan echt niet lekker zitten luisteren.

Reageren
Manon 2 februari 2019 at 12:34

Super leuk! Ik verslond die boekjes vroeger ook allemaal. Heel leuk dat ze tegenwoordig dit hebben 🙂

Reageren
Nathalie 2 februari 2019 at 21:39

Wat leuk! Dat doet mij denken aan dat ik vroeger nog cassettebandjes afspeelde met luisterverhaaltjes.

Reageren
Sherry 3 februari 2019 at 12:40

Ik ken dit sprookje nog niet. Mijn nichtje gaat het vast leuk vinden.

Reageren
Renata Feyen 4 februari 2019 at 16:01

Ik heb hier thuis ook een leuke sprookjesboek die ik bijgehouden heb toen de kinderen daar te oud voor waren – en nu heb ik een kleindochter van 3 die dat super vindt ook 🙂

Reageren
Amylia De Schepper 5 februari 2019 at 18:19

Ik las vroeger ook altijd boekjes voor aan mijn zusjes!

Reageren

Laat een reactie achter

CommentLuv badge