Sinterklaas, Kerst, Oud & Nieuw | Voorbereidingen voor de feestdagen

19 oktober 2014

We zitten al weer halverwege oktober en de decembermaand gluurt al weer om het hoekje. In de winkels lachen de pepernoten en de chocoladeletters je al weer toe. Persoonlijk vind ik het de leukste en tevens ook gezelligste maand van het jaar. Ook ik begin al vroeg met de voorbereidingen voor de feestdagen. Met Sinterklaas was ik nooit echt zo bezig, totdat ik zelf een dochtertje kreeg. Dan moet je wel meedoen. Nou ja, je moet meedoen, het mag natuurlijk, maar je wil je kindje niets te kort doen. En daarnaast is het natuurlijk ook heel gezellig, pepernoten, chocoladeletters en natuurlijk de geheimzinnigheid rondom Sint en Piet (ja voor mij hoort dat erbij). Zeg nou zelf, wat is een Sint zonder zijn Pieten. Ja toch!?

Er ligt hier nog geen verlanglijstje op tafel, of met een magneetje op de koelkast, maar Esmee weet precies wat ze wil. De media (tv) heeft haar helemaal in de tang. Als ze ’s ochtends tv kijkt komt de ene na de andere reclame over speelgoed voorbij. Het ene nog mooier dan het andere. Ze kan bijna geen keuze maken. Maar tot nu toe staat Flutterbye Flying Fairy op nummer 1. Ik kan nu niet meer de deur uitgaan of ze vraagt aan mij: ‘Mama, ga je nu Tinkerbell (omdat het een elfje is) voor mij kopen?’

flutterbye-flying-fairy

Naast het feit dat ik het de leukste maand van het jaar vind, is het ook de duurste maand van het jaar. Het geld rolt de maand uit. Zo’n Flying Fairy waar ik het eerder over had is al rond de € 36,95. Cadeautjes voor groot en klein, in de zak en onder de boom. Lichtjes voor de ramen en kaarsjes op tafel. De familie bij elkaar en gezellig dineren. Het is waarschijnlijk heel cliché, maar zo zie ik de feestdagen toch een beetje. En al die gezelligheid krijg je niet voor niets. Alles kost nou eenmaal geld. Ik heb het er graag voor over.

Niet cliché maar zeker wel old fashion is het versturen van kerstkaarten. Ik denk dat er vandaag de dag nog maar weinig mensen zijn die nog kaarten versturen voor de feestdagen. En het is zo leuk om kaarten te  mogen ontvangen. De hele decembermaand kijk je automatisch op de deurmat en verschijnt er een stiekem lachje als je een rode envelop ziet liggen. Daarom hou ik de traditie in leven en verstuur ik nog steeds kaarten naar vrienden en familie. Ik maak mijn kaarten nog persoonlijker door ze zelf te maken. Daarom beginnen mijn voorbereidingen voor de feestdagen al vroeg, eind oktober of begin november. Dan ga ik van start met het maken van kerstkaarten. Zo weet ik zeker dat ik tijd genoeg heb. En om de kaarten nog origineler te maken voeg ik ook wel eens een foto toe. Graag wilde ik die passie met anderen delen en daarom verkocht ik voorgaande jaren ook de kaarten die ik ontworpen had op mijn eigen site. Zal ik jullie een kleine greep uit mijn collectie kerstkaarten laten zien (natuurlijk maak ik meer kaarten zoals trouwkaarten en geboortekaarten en ook  kaarten op verzoek):

Kaart 2 15x15 Kaart 4 15x15 Kaart 5 15x15

Kaart 9 15x15 Kaart 4 Kaart 5

Kaart 7 Kaart 8 Kaart 10

Dit zijn dus een aantal kaarten die ik zelf heb gemaakt en ze zijn tevens ook te bestellen voor € 3,- per stuk. Dit artikel ging natuurlijk niet specifiek over mijn eigen ontworpen kaarten, maar nu het ter sprake is gekomen ben ik natuurlijk wel benieuwd wat jullie er van vinden?

Dit jaar, en voorgaande jaren zetten wij de kerstboom pas neer als Sinterklaas is geweest, maar een aantal jaren geleden hadden wij de boom al voor 5 december staan. Nu doen we dat maar niet meer en wachten er even rustig mee. Maar het is zo leuk om de boom op te zetten en te versieren, en het staat zo gezellig. Over de versiering van de boom kom ik in een later artikel nog wel op terug, ik ben natuurlijk wel nieuwsgierig hoe al mijn volgers hun boom versieren. De kleuren en accessoires die ik gebruik zal ik jullie dan ook laten zien.

Afsluiting BLOG

Wat zijn volgens jou de leukste cadeautjes om te geven of om te 
krijgen?

Zijn jullie meer van de Kerst of van Sinterklaas?

Wat vinden jullie van het hele gebeuren rondom Sinterklaas met zijn Zwarte Pieten? Mag Zwarte Piet wel of niet blijven?

Versturen jullie nog kerstkaarten?

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

Vanessa 19 oktober 2014 at 21:44

Wonderful post…I like your blog.^^
Maybe follow each other on bloglovin?
Let me know follow you then back.
Lovely greets Nessa

Reageren
Blog & Beauty | Tatiana 19 oktober 2014 at 21:54

Thnx you so much for liking my blog! I’m starting to follow you on Bloglovin.

Reageren

Laat een reactie achter

CommentLuv badge