Sterrenwaardig gerecht thuis maken!

3 november 2016

Hi leukerds, vandaag een super leuk artikel (al zeg ik het zelf!) Ik ga jullie vertellen hoe je een verrukkelijk ‘sterrenwaardig’ gerecht thuis kunt creëren. Op mijn eigen blog heb ik afgelopen maandag ook zo’n gerechtje online gezet. Lees hieronder snel verder over welk gerecht het gaat.

Thijs kan heerlijk koken en heeft dus ook deze keer weer goed zijn best gedaan. Ja ik was er uiteraard bij maar bemoei me er niet teveel mee haha! Vandaag gaan we een heerlijke truffel risotto maken. Wij zijn een aantal weken geleden naar een sterrenzaak geweest en proberen dit recept nu na te maken voor zover dat haalbaar is.

truffel-risotto

De benodigdheden:

  • Risotto rijst
  • bouillon blokje
  • truffelolie
  • champignons
  • oesterzwam
  • shiitake
  • parmezaan
  • grote scharreleieren

Kook redelijk wat water en voeg hier het bouillon blokje aan toe. Of maak zelf een bouillon met ‘groente-afval’.

Ondertussen zet je nog een pan met water op. Breng dit aan de kook en zorg daarna dat je het zachter zet zodat het water heet is maar niet kookt, voeg hier (witte wijn) azijn aan toe. Dit is later voor het gepocheerd eitje.

Pak een hogere koekenpan, fruit hier een uitje in met peper en zout. Voeg hier 2 soeplepels risottorijst toe. Fruit deze even mee, let op dat het geheel niet aanbrand! Blus af met witte wijn. Als het een bijna verdampt is voeg je hier 6 grote soeplepels bouillon uit het andere pannetje aan toe. Blijven roeren!

Bak in een andere pan de verschillende champignons met knoflook, ui en de truffelolie. Let op met je truffelolie op, dit kan snel overheersend zijn. Een paar theelepels is al genoeg. Roer tussendoor goed in je risotto.

Voeg de champignons toe aan je risotto als het geheel wat dikker is. Dit duurt ongeveer 20-25 minuten. Zet je vuur af, en rasp hier wat parmezaan door. Doe een deksel op de pan en laat ff rusten.

Nu kan je je ei pocheren in het hete water (met azijn). Dit doe je het makkelijkst om je ei vanuit een schaaltje in het water te laten glijden. In 2-3 minuten is het al klaar.

truffel-risotto-1

Schep je risotto in een mooi diep bord, leg je ei hier bovenop en rasp er nog lekker een mooie laag parmezaan overheen en smullen maar!

image-6-1

Heel veel succes en ik hoor het graag als het gelukt is!

afsluiting-yentl

www.byyentl.com/byyentl
www.twitter.com/byyentl
www.instagram.com/byyentl

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

Mariëlle 3 november 2016 at 09:30

Ik ben geen top kok haha, maar ik red me prima 😛 Ik moet zeggen dat ik ook niet zoveel lust qua sterren, hoe hoger hoe minder ik lust. Maar dit zou ik zeker lusten 🙂
Mariëlle onlangs geplaatst…5 DIY beautygeheimen uit je eigen keukenkastjeMy Profile

Reageren
Manon 3 november 2016 at 12:02

Oh Risotto daar ben ik zo dol op!
Manon onlangs geplaatst…Mijn verjaardagcadeaus deel 2My Profile

Reageren

Laat een reactie achter

CommentLuv badge