Tag #3 | The Christmas Tag

18 december 2014

Christmas tag

Vandaag had ik wel even weer zin in een tag. Ik vind het altijd erg leuk om tags bij anderen te lezen, dus ik hoop dat jullie het ook leuk vinden om bij mij te lezen.

Omdat ik zo in de kerstsfeer ben, had ik hier extra veel zin in. Ik zag de tag op Samantha’s Beauty&Lifestyle en heb het daarna even verder uitgezocht en kwam op de blog van Lottelovesbeauty terecht. Ook zij heeft deze tag ingevuld.

Deze tag gaat over alles rondom de kerst. We krijgen er ieder jaar weer mee te maken, waar zetten we de kerstboom neer, welke kleur ballen doen we dit jaar in de boom? Waar vieren we de kerst dit jaar? Wat trekken we aan met kerst? Welke cadeaus kopen we voor wie? 

Oogschaduw met kerst: zilver of goud?

Ik weet nog niet wat ik dit jaar aan doe met kerst, en wat daar dus beter bij past. Maar ik gok dat het zilver wordt. Goud vind ik ook erg mooi, maar zilver matcht sowieso beter bij de rest (sieraden).

CUNPIC_20141210_225819

Echte kerstboom of een neppe?

Mmmmm tja ik hou er in de cosmetische wereld niet zo van, maar hier moet ik toch zeggen nep! Al jaren! Maar ik noem het liever een kunstboom in plaats van nep. Ik moet wel zeggen dat een echte boom zijn charmes heeft, maar het is er door de jaren heen een beetje bij ingeslopen.

Wij vierden vroeger thuis altijd met het hele gezin feest zo rond de kerstdagen, ook nog eens dubbelop omdat mijn tweelingzusje en ik op 1e kerstdag jarig zijn. Maar toen wij 16 jaar waren kregen we te horen dat mijn vader kanker had. We wisten niet hoe lang hij nog te leven had, het was slechts een kwestie van maanden. Zijn wens was dat wij de Christmas feelings die we altijd hadden gehad gewoon zouden blijven beleven. Daarom had hij (voor zijn overlijden) een kunstboom gekocht. Om er zeker van te zijn dat er dat jaar, en de jaren daarop een mooie versierde boom zou twinkelen in de woonkamer.

Favoriete kerstliedje?

The Christmas Shoes:

Dit is vooral een gevoelig liedje. Voor degene die het liedje niet kent, die zou hem eigenlijk op YouTube moeten bekijken en luisteren.

Favoriete kerstfilm?

Dat is zeker weten Serendipity. Kennen jullie die film? Het is bijna Kerst. In de warenhuizen van New York struikel je over de mensen. Bij de handschoenenbalie lopen Sara ( Kate Beckinsale ) en Jonathan ( John Cusack ) elkaar tegen het lijf.  Direct springt er een vonk over. Tussen de lichtjes en de sneeuwvlokken van Manhattan hebben ze de avond van hun leven. Ze hebben ook allebei een relatie en Sara wil dan ook het lot hun toekomst laten bepalen. Dan zien Sara en Jonathan elkaar tien jaar niet. Na tien jaar staan ze allebei op het punt om te trouwen en de twijfel slaat toe: Zijn ze misschien toch bestemd voor die vreemdeling van tien jaar terug? Beiden beginnen een race tegen de klok om de ander te vinden.  

i3Vv3LblTj2or6jH8fZ1JpNEM8S

Uit eten of zelf koken?

Definitely zelf koken. Vaak heb je rond kerst in restaurants de mogelijkheid voor keuze A of B. Ik ben niet zo van de keuze-menu en kijk liever op de menukaart wat ik graag wil. Ik ga voor zelf koken en maak er altijd een waar kunstwerk van samen met mijn man. Wat wij ook vaak doen is met het gezin naar Antwerpen om daar kerst door te brengen. Dat is ook geweldig.

Kerstfeestje: organiseren of bezoeken?

Organiseren! Ik heb het liefst zelf de touwtjes in handen. Het gezegde luidt niet voor niets Oost West Thuis Best. Je hebt alles voor handen, kan je even terug trekken als jij dat wilt. Zo is ons dochtertje bijvoorbeeld een moeilijke eter, en in een andere omgeving maakt het dat nog net even iets gecompliceerder.

Favoriete cadeautje om te krijgen?

Hm, dat is een lastige! Ik denk dat ik het vooral leuk vind om verrast te worden. Zo zie je gelijk hoe die persoon jouw ziet. Meestal standaard op een lijstje staat parfum of makeup. Als je dan totaal iets anders, maar super origineels krijgt is toch super!

Leukste kerstervaring tot nu?

Dat zijn er eigenlijk zoveel. Moet ik echt kiezen? Hoe kan ik nou kiezen tussen de kerst samen met mijn man in Antwerpen, waar ik ten huwelijk gevraagd werd of kerst 2010 toen wij konden vertellen dat ik ‘eindelijk’ zwanger was!

Witte kerst: ja of nee?

Is dit een wens die ik kan doen, en daadwerkelijk uitkomt? Ik kies zeker weten voor een magische witte kerst. Maar dan ook echt wit wit en een dikke laag ook. Alleen dat is al zo lang geleden, volgens mij was ik er toen nog niet eens. Was dat niet in 1979?

Kleuren in de kerstboom?

Ja! Maar wel met mate. Om in een tuincentrum rond te lopen en te kijken naar de bonte bomen vind ik geweldig. Maar in mijn eigen huis, in mijn stijl hou ik het liever wat rustiger. Dit jaar ben ik bruin met crème. Ik wil graag nog eens wit met oud roze.

20141207_100914

Jurkjes of winterse truien?

Het ligt een beetje aan The Occasion. Gaan we dineren dan trek ik toch het liefst wel een mooi jurkje aan. Maar onder familie verkies ik toch een winterse trui (lees ‘gebreide jurk’).

Vroeg opstaan of lang uitslapen met kerst?

Ik lig al vroeg wakker en popel om uit bed te gaan. Het is kerst en ik ben jarig, maar de rest slaapt nog zo lekker dus ik wacht even geduldig af. Dan spring ik lekker uit bed en kan het feest voor mij beginnen. Gezelligheid en sfeer staan voor mij centraal.

Cadeautjes geven of krijgen?

Krijgen is natuurlijk altijd leuk. Ik denk dat iemand die zegt van niet, stiekem een beetje liegt. Maar ik vind het ook heel leuk om te geven. Vooral als het helemaal niet gepland is en niemand het verwacht. De gezichten die je dan krijgt is al een cadeau op zich.

Afsluiting BLOG
Wat doe jij dit jaar met de kerstdagen?
Heb jij de Christmas tag al beantwoordt?

 

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

4.Balou 18 december 2014 at 08:40

Wat een leuke tag heb je ingevuld! Ik zou zelf ook voor zilveren oogschaduw gaan dat matcht ook het beste bij mijn sieraden =)

http://www.bloglovin.com/blog/13049789

Reageren
Blog & Beauty | Tatiana 18 december 2014 at 09:09

Dank je wel!

Ik vind het altijd erg leuk om tags, awards of vragen van volgers in te vullen.

Ik twijfel nu weer over goud of zilver omdat ik een nieuw vestje heb gekocht die weer beter bij goud past.

Zuchtttttt

Reageren
Lavinia Heyden 18 december 2014 at 11:27

Nou ik hoop dat je mijn cadeau’s mooi gaat vinden, lezers benieuwd naar wat ik mijn zus geef dit jaar…….er volgt vast een artikel.

Ik weet nog niet wat ik aan doe, maar als look lijkt me nude lips met een mooie wijnrode smokey eye wel erg mooi met een tintje goud. Hmmmmmm maar eens even over nadenken.

Reageren
Lonneke 18 december 2014 at 16:38

Leuk om zo meer wat over je te weten te komen meis. Heftig van je vader maar want bijzonder nu jullie kerstboom. Liefs

Reageren
Blog & Beauty | Tatiana 18 december 2014 at 21:17

Thnx mop! Inderdaad heftig.
Ja je weet steeds meer over mij hé

Reageren
irene niec 21 december 2014 at 14:10

Leuk om te lezen allemaal. Serendipity vind ik ook een mooie film, hij zal ook deze Kerst vast weer uitgezonden worden op tv.
Ik wens je fijne Kerstdagen.
Groetjes Irene

Reageren

Laat een reactie achter

CommentLuv badge